Європа запроваджує нові правила зеленого водню

20:14 17.02.2023
Європа запроваджує нові правила зеленого водню

Європейська комісія надала остаточний варіант своїх нових правил для зеленого водню з більш м'якими вимогами для кваліфікації водню як «зеленого».

Правила використання відновлюваного водню, які нещодавно були запропоновані Європейською комісією, роз'яснюють принцип «додатковості», який потребує більшої потужності відновлюваних джерел енергії для живлення електролізерів, щоб визначити водень як «зелений».

Комісія запровадила перехідний етап для вимог додаткового часу для водневих проєктів, які почнуть працювати до січня 2028 року.

Протягом двох років виробники водню зможуть щомісяця зіставляти своє виробництво водню із законтрактованими відновлюваними джерелами енергії.

«Рішення дозволити щомісячну тимчасову кореляцію в перехідний період, а потім запровадити більш детальне зіставлення (з погодинним погодженням з 2030 року) забезпечить перевагу першопрохідника, зберігаючи при цьому цілісність відновлюваного водню в довгостроковій перспективі», - сказав Артур Демерс, політичний радник Solar.

Комісія включала виняток для електромереж з низьким рівнем викидів (атомних) та для мереж з високою часткою відновлюваних джерел енергії.

Європарламент і Європейська рада тепер має два місяці, щоб або прийняти, або відхилити пропозиції.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015