Автопілот Tesla для Північної Америки на 90% придатний для решти світу

21:13 15.02.2023
Автопілот Tesla для Північної Америки на 90% придатний для решти світу

Глава Tesla Ілон Маск вже кілька років поспіль обіцяє представити таку версію фірмових систем допомоги водієві, яка передбачає повну відсутність необхідності втручатися у процес керування. Цей момент постійно відсувається у майбутнє, але сам мільярдер переконаний, що розроблене для США програмне забезпечення на 90% придатне для використання за межами країни.

Чергову заяву на цю тему Маск зробив декілька днів назад. Він пояснив, що обіцяна бета-версія FSD 11.3 вийде на етап обмеженого тестування на цьому тижні, і її головною особливістю стануть не тільки перероблені моделі нейронних мереж, що лежать в основі, а й об'єднання технологій автопілота для пересування в місті і заміським шосе.

Згідно з початковим планом, ця функціональність у програмному комплексі FSD мала з'явитися ще в листопаді минулого року, але терміни постійно відкладалися. Зараз у Північній Америці у програмі розширеного бета-тестування FSD беруть участь понад 400 000 людей. Фактично, до неї мають доступ багато автовласників, що оплатили опцію FSD при покупці. Як зазначає Маск, зараз програмне забезпечення має еволюціонувати до версії 11.3.2, перш ніж до нього матимуть доступ усі учасники програми бета-тестування у Північній Америці.

Надалі Tesla має адаптувати своє ПЗ до роботи в умовах дорожньої мережі Європи та розпочати роботу з місцевими регуляторами, які визначать вимоги до функціонування відповідних систем Tesla на дорогах загального користування. За словами Ілона Маска, 90% створеного фахівцями компанії програмного коду та інших розробок можна застосовувати за межами Північної Америки в інших країнах.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015