Geely розпочинає випробування найбільшого в Китаї прототипу електролітака

20:49 15.02.2023
Geely розпочинає випробування найбільшого в Китаї прототипу електролітака

Китайський автовиробник Geely має серйозні плани на міський повітряний простір. Його дочірня компанія Aerofugia представила технічний демонстратор AE200 - повнорозмірний п'ятимісний прототип повітряного таксі eVTOL. AE200 здійснить перший політ у лютому. До 2025-2026 років Aerofugia планує сертифікувати та ввести в експлуатацію ще один п'ятимісний літак - TF-2.

Технічний демонстратор серії AE200 є п'ятимісним електричним повітряним таксі з широким верхнім крилом і чотирма довгими силовими установками з пропелером на кожному кінці. Передній ряд гвинтів нахиляється повністю горизонтально для крейсерського польоту, а дві внутрішні гондоли з'єднані заднім крилом і відходять назад у вертикальні хвостові стабілізатори.

Geely у 2017 році купила компанію Terrafugia, після чого та зайнялася розробкою перехідних eVTOL, а потім була закрита та переміщена до Китаю у 2021 році. Geely також вклала близько 55 мільйонів доларів США в німецьку компанію eVTOL Volocopter, дочірню компанію Aerofugia у Ченду та створила спільне підприємство, щоб зайнятися бізнесом повітряного таксі eVTOL.

Як і інші китайські компанії, що виробляють eVTOL, Autoflight та TCab Tech, Aerofugia планує вийти на ринок з пілотованим варіантом, а не одразу переходити до автономних повітряних таксі.

Прототип AE200 є найбільшим китайським СВВП, але поки що неясно, наскільки ця машина близька до TF-2 - літака, який Aerofugia сподівається сертифікувати та ввести в експлуатацію до 2025-2026 років. TF-2 теж п'ятимісний, але в нього інша форма кабіни, підняте заднє крило і гвинт, що штовхає позаду кабіни для крейсерського польоту. Тільки два внутрішні передні пропелери здатні нахилятися вперед у крейсерському польоті, а решта залишаються вертикально орієнтованими.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015