Багамський автопарк криптоімперії FTX розпродадуть за $2,4 млн

20:13 15.02.2023
Багамський автопарк криптоімперії FTX розпродадуть за $2,4 млн

Ліквідатори «карибського форпосту криптоімперії Сема Бенкмана-Фріда», підрозділу FTX на Багамських островах FTX Digital Markets Ltd, готують продаж портфеля автівок для повернення готівки кредиторам. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією Lennox Paton і PwC, що займаються ліквідацією криптобіржі, FTX Digital Markets Ltd. володіла автопарком, що використовувалися співробітниками, балансовою вартістю $2,4 мільйона.

Продаж великого автопарку FTX може бути одним з найпростіших завдань, що стоять перед ліквідаторами біржі. Перший проміжний звіт, опублікований після краху компанії, свідчить про те, що «розплутати складну павутину активів і зв'язків, що лежать в основі глобальної імперії FTX, буде нелегко», повідомляє Bloomberg.

Ліквідатори також ведуть боротьбу за повернення заморожених криптовалют на майже $47 млн від Tether Holdings Ltd, оператора стейблкоінів, який заблокував активи на рахунку, що належить багамському підрозділу FTX, на вимогу місцевого регулятора в листопаді. Ліквідатори заявили, що Tether так і не передав токени у власність після їхнього замороження.

Тим часом можливість перезапуску криптовалютної біржі FTX, щоб допомогти клієнтам повернути активи, про яку говорив новий генеральний директор Джон Джей Рей III минулого місяця, схоже, не буде реалізована.

Ліквідатори заявили, що продовження торгівлі для FTX надалі неможливе через відсутність ліцензування та брак фінансування й доступу до ключових документів, відсутність ключових співробітників та з огляду на стан міжнародних підрозділів FTX і сприйняття громадськістю бренду FTX.

На початку листопада 2022 року на Coindesk вийшов матеріал, що показує непростий зв'язок між двома проєктами СЕО FTX Сема Бакмана-Фріда - FTX і трейдинговою компанією Alameda Research. Понад 40% із $14 млрд в Alameda Research - це криптовалюта FTT, що належить FTX.

Загалом FTX заборгувала майже $3,1 млрд своїм найбільшим кредиторам.

Співзасновник біржі Гері Ванг і ексголова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали свою провину в кримінальних обвинуваченнях у краху FTX і співпрацюють зі слідчими. Засновника FTX Сема Бенкмена-Фріда був звільнено під рекордну заставу в розмірі $250 мільйонів.

Бенкмен-Фрід відмовився визнати провину за вісьмома пунктами обвинувачення. Відмова від визнання провини дасть змогу отримати більше інформації про докази проти нього і спланувати наступний крок.

Нещодавно стало відомо, що криптобіржа FTX відновила понад $5 млрд ліквідних активів, але масштаби втрат клієнтів внаслідок її краху поки невідомі.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015