На аукціон виставили 98-річний раритетний туристичний автобус

18:54 11.02.2023
На аукціон виставили 98-річний раритетний туристичний автобус

На аукціон Bring a Trailer виставлений раритетний туристичний автобус White Model 15-45 Yellowstone Park Touring Bus. Більшість часу на ньому возили пасажирів по Єллоустонському національному парку. Про це розповіли на сайті аукціонного дому.

Автобус пофарбований у яскравий жовтий колір та розрахований на 11 місць. Всього для транспортної компанії Єллоустонського парку було збудовано 214 таких авто.

White Model 15-45 Yellowstone Park Touring Bus оснащується рядним чотирициліндровим двигуном потужністю 50 к.с. Для запуску автобуса потрібно прокрутити ручку, адже електростартера у нього немає.

Органи управління водінням можуть здатися занадто складними для сучасних водіїв. Автобус має три педалі і важіль перемикання передач на підлозі, а також важелі управління дросельною заслінкою і моментом запалювання.

З правого боку встановлено четверо дверей для пасажирів. З іншого боку автобуса розмістили заглушки, щоб пасажири не висаджувалися прямо на дорогу.

Після закінчення експлуатації автобус провів свої останні роки в Арізоні та Монтані. У 2009 році двигун був відновлений, безпосередньо перед поставкою авто покупцеві.

Нинішній власник White Model 15-45 Yellowstone Park Touring Bus замінив брезентовий верх і переробив чорне вінілове оздоблення сидінь. Він спробував тримати автобус у відмінному стані.

До закінчення торгів залишилось три дні. Наразі максимальна ставка за автобус становить 21000 доларів.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015