Huawei випустить електромобіль із новим типом акумуляторів

17:04 11.02.2023
Huawei випустить електромобіль із новим типом акумуляторів

Компанія Seres, що тісно спивпрацює з Huawei, оголосила про випуск нової версії позашляховика Seres 5 з напівтвердотілим акумулятором потужністю 90 кВт.год, який забезпечить 530 км запасу ходу.

Сама Seres - цікава компанія, насправді це американський бізнес, який був заснований у 2016 році у Силіконовій долині під торговою маркою SF Motors. Мартін Еберхард, співзасновник Tesla, був віце-головою та головним науковим співробітником у перші дні, і компанія отримала дозвіл на виробництво в Китаї ще у 2017 році.

Компанія створила дослідницький центр у США та купила колишній складальний завод Hummer H2 Mishawaka в Індіані. Першим електромобілем від SF Motors був SF5, випущений у Китаї у 2018 році, але плани щодо його продажу в США були відкладені.

У 2021 році Huawei стала партнером та допомогла компанії розробити оновлений позашляховик SF5, який відтепер називається Seres 5, і в результаті участі Huawei компанія була перейменована на Seres.

Оновлений позашляховик Seres 5 буде запущений наприкінці цього року і стане першим електромобілем, оснащеним потрійною напівтвердотільною батареєю виробництва Ganfeng Lithium. Seres 5, який був представлений в Європі минулого місяця, приєднається до електромобілів Aito і продаватиметься через велику мережу виставкових залів Huawei по всьому Китаю.

Подробиць про новий акумулятор дуже мало, компанія тільки заявляє, що він побудований за допомогою запатентованого передового матеріалу і використовує напівпровідникову технологію для підвищення безпеки акумулятора і щільності енергії. Компанія стверджує, що Seres 5 зможе проїхати до 530 км завдяки акумулятору ємністю 90 кВт.год.

Ganfeng Lithium знаходиться в процесі будівництва заводу з виробництва акумуляторів потужністю 20 ГВт.год, і компанія планує побудувати найбільшу виробничу базу твердотільних акумуляторів у всьому Китаї.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015