Яка машина найдорожча у світі?

23:52 11.02.2023
Яка машина найдорожча у світі?

Для більшості споживачів автомобіль є засобом пересування. Це окремий особистий транспорт, який забезпечує свободу пересування, розширює можливості та надає комфорт у дорозі. Тим, хто не є власником транспортного засобу, можна звернутися у прокат авто й отримати в оренду на певний час.

Але є категорія людей, які бачать в автомобілі унікальний взірець, витвір мистецтва та бажають володіти ексклюзивними моделями. Для цього не шкодують ні сили, ні коштів.

Rolls-Royce Boat Tail - найдорожчий і неповторний

Бренд Rolls-Royce представив унікальний у своєму роді кабріолет - Boat Tail. Його створено на базі відділу з розроблення оригінальних кузовів. Це абсолютно індивідуальне замовлення, тому, як і має бути в таких випадках, ім'я власника зберігається в секреті. Після його презентації виробник отримав замовлення від трьох охочих володіти таким авто. Хоча зовнішній вигляд і схожий, кожна з машин матиме різне оформлення і деякі деталі.

Boat Tail перекладається як «хвіст човна», адже чимось він нагадує яхту. Дах і салон одного зі зразків оздоблені горіховим деревом, як імітація палуби корабля. Навіть сам виробник презентує свій витвір як сухопутну яхту. Також є варіант у синьому кольорі з алюмінієвим і дерев’яним оздобленням.

Відмітною рисою є особливе перламутрове забарвлення в обраному для кожного екземпляра відтінку. У салоні є швейцарський годинник. Кнопки на панелі інкрустовані перлинами.

Особливістю комплектації є багажник, кришка якого поділена на дві частини. Там передбачено холодильник для шампанського, набір для пікніка з фарфору, срібла й позолоти. Для приємного проведення часу на природі розробники подбали про розкладні стільці та парасольку від сонця. На таку модернізацію витрачено 8 місяців роботи.

Кабріолет побудовано на основі моделі Phantom. Тобто під капотом розміщено двигун 6,75 л V12 з потужністю 571 к.с. Розігнати засіб до 100 км/год можливо за 5 секунд. Автомобіль дуже великий за своїми розмірами - 5,8 м завдовжки. Усього оригінальних елементів у машині - 1813 штук.

Оцінили таку розкіш у 20 мільйонів фунтів стерлінгів, що еквівалентно 28 мільйонам доларів. Rolls-Royce Boat Tail - це найдорожчий із нових автомобілів. Однак у категорії ретроавто існує і дорожчий екземпляр.

Рекордно дорогий спорткар - Mercedes-Benz 300 SLR

Унікальний спортивний ретроавтомобіль торговельної марки Mercedes-Benz продано за рекордну суму $142 мільйони. Так багато не платили ще ні за один автозасіб.

Така вартість обґрунтована рідкістю цієї моделі. 300 SLR - це двомісний перегоновий екземпляр, аналог знаменитого 300 SL Gullwing. Було вироблено лише два таких авто, а до сьогодні збереглося одне з них. Розроблявся цей зразок для перегонів, проходив необхідні випробування для участі в «24 години Ле-Мана». Він здатен розвивати швидкість до 290 км/год, має 3 л двигун на 310 к. с.

Ставши найдорожчим, 300 SLR відібрав це звання в таких гігантів, як Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року та Ferrari 250 GTO 1962 року випуску, проданих по 75 млн і 70 млн доларів.

Власником цього засобу був інженер компанії «Мерседес». Він багато років ним користувався, після чого передав до музею у Штутгарті. На закритому аукціоні спорткар продали покупцю, ім'я якого не розголошується.

Отриману суму вкладуть у спеціальний фонд Mercedes-Benz із фінансування освітніх програм у всьому світі, спрямованих на вивчення навколишнього середовища та зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу.

ТОП-10 дорогих автомобілів на сьогодні

Розкішні й ексклюзивні автомобілі створюються роками, а іноді й десятиліттями. Вони вміщують у своєму концепті максимум людських можливостей і таланту. У їх оснащенні та оздобленні використано найкращі й найдорожчі матеріали, деталі та вузли. Звичайно, такі автомобілі рідкісні та випускаються обмеженими серіями, а то й зовсім одиницями.

До цього сегмента входять не лише сучасні гіперкари, вони розділяють місця з класичними моделями. У рейтингу найдорожчих автомобілів у світі у першій десятці в 2022 році були:

  1. Rolls-Royce Boat Tail ($28 млн).
  2. Bugatti la Voiture Noire ($18,7 млн).
  3. Pagani Zonda HP Barchetta ($17 млн).
  4. Rolls Royce Sweptail ($13 млн).
  5. Bugatti Centodiecia ($9 млн).
  6. Mercedes-Benz Maybach Exelero ($8 млн).
  7. Bugatti Divo ($5,9 млн).
  8. Pagani Huayra Іmola ($5,4 млн).
  9. Koenigsegg CCXR Trevita ($4,8 млн).
  10. Lamborghini Veneno ($4,5 млн).

Навіть заможним покупцям важко придбати їх, адже часто вони куплені ще до моменту випуску. Їх випускають на індивідуальне замовлення, для колекцій або пропонують взяти участь в аукціоні персональними запрошеннями. Подальша доля теж різна - хто користується та їздить на своєму придбанні, хто колекціонує найкращі чи рідкісні автомобілі, виставляючи іноді їх на різних виставках та інсталяціях у музеях.

Звичайно, подібних моделей не знайти у прокаті. Але якщо необхідно отримати якісний автомобіль преміумкласу, можна звернутися до оренда авто Запоріжжя. Тут доступні такі екземпляри: Range Rover, Volkswagen, Audi, Mercedes. Охочим скористатися електрокаром підійдуть Tesla та Nissan Leaf. Кожен з автомобілів забезпечить відмінний комфорт і безпеку пересування.


Источник: NarsCars
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015