Volkswagen відкличе 21 тис. електромобілів ID.4

21:04 09.02.2023
Volkswagen відкличе 21 тис. електромобілів ID.4

Компанія Volkswagen оголосила про відкликання майже 21 тис. електричних кросоверів ID.4 у зв'язку з проблемою з програмним забезпеченням, яка може спричинити раптову втрату тяги. Відкликання поширюється на автомобілі 2021 модельного року в кількості 20 904 одиниці, які були зроблені в період з 26 травня 2020 по 20 січня 2022 року.

Перші повідомлення від власників ID.4 у Європі про потенційні проблеми з програмним забезпеченням для управління високовольтними батареями почали надходити компанії ще у липні 2021 року. Про існування проблем з ПЗ також повідомляли власники ID.4 у США, які стверджували, що це може призвести до зупинки електромобіля.

В результаті аналізу VW зробила до вересня 2021 року висновок, що для водіїв немає необґрунтованого ризику, «оскільки функції кермового управління та гальмування не постраждали», тому не стала оголошувати відклик, але продовжила займатися вивченням проблеми. А до січня 2022 року з'ясувалося, що також існує проблема з програмним забезпеченням імпульсного інвертора, яка теж може бути причиною зупинки ID.4.

У результаті в компанії визначили, що дефекти в софті можуть призвести до скидання модуля управління високовольтною батареєю або деактивації імпульсного інвертора, що може призвести до втрати тяги під час руху, підвищуючи ризик аварії. Втім, жодної ДТП за участю ID.4 з цієї причини не було зареєстровано.

Хоча ресурс The Verge стверджує, що проблему можна вирішити за допомогою оновлення ПЗ повітрям (OTA), яке VW вже почала поширювати для обмеженої кількості власників ID.4, ресурс Autoblog повідомив, що встановити оновлення можна тільки у дилера Volkswagen. Так що до кінця березня власникам ID.4 будуть розіслані повідомлення про необхідність відвідати дилерський центр VW для встановлення виправлення програмного забезпечення для блоку управління високовольтною батареєю та блоку управління імпульсним інвертором.


Источник: 3dnews
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015