Китайці готують електричний аналог Suzuki Jimny

23:14 08.02.2023
Китайці готують електричний аналог Suzuki Jimny

Шанхайський автосалон 2023 року стане місцем прем'єри нового електричного позашляховика бренду Baojun. Перший тизер свого «модного продукту для міських розваг» з довгою назвою Baojun Kiwi Urban Fun Trendy SUV китайський бренд показав у вересні минулого року. Наразі зявилися шпигунські фото замаскованого прототипу електромобіля.

Сам же бренд заснований спільним підприємством SAIC-GM-Wuling (SGMW). Він позиціонується трохи вище Wuling, найбільш відомого завдяки Hongguang Mini EV. За 2,5 року продажі електричного сіті-кара перевищили 1,1 млн одиниць.

На ринку Urban Fun Trendy продаватиметься під маркою Kiwi. Наразі торговий знак Kiwi використовується для електричного хетчбека, але Baojun вирішив виділити його у окремий бренд. Перетворення назв у бренди та навпаки - звичайна практика серед китайських автовиробників.

Очікується, що позашляховик Urban Fun Trendy використовуватиме платформу вищезгаданого Baojun KiWi, щоправда, із двома електродвигунами замість одного. У «донорського» хетчбека на задній осі встановлений двигун потужністю 54 або 68 к.с. У нового повнопривідного позашляховика віддача агрегатів складе щонайменше 110 к.с.

Зовні китайський електропозашляховик нагадує Suzuki Jimny. У нього такий самий незграбний кузов із масивними бамперами та розширеними колісними арками. Основна відмінність - вузька двоповерхова оптика, вбудована у заглушку на місці традиційної решітки радіатора.

У салоні - оздоблені шкірою сидіння, дверні карти та кермо. У нового Baojun Kiwi воно кругле із трьома спицями та товстим спортивним ободом. Цифрова панель приладів та дисплей мультимедійної системи об'єднані у один блок.

Світова прем'єра Baojun KiWi Urban Fun Trendy відбудеться у квітні на Міжнародному автосалоні у Шанхаї. Цього року він буде ювілейним, двадцятим за рахунком й обіцяє до сотні нових автомобілів.


Источник: Авто Центр
Фото: CarNewsChina
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015