Ілон Маск черговий раз переніс дату випуску пікапа Tesla Cybertruck

20:46 27.01.2023
Ілон Маск черговий раз переніс дату випуску пікапа Tesla Cybertruck

У США під час конференції, присвяченої підбиттю підсумків діяльності у четвертому кварталі 2022 року, глава Tesla Ілон Маск повідомив, що масове виробництво броньованого пікапа Cybertruck стартує лише у 2024 році.

Під час заходу Маску поставили питання про виробничі плани щодо пікапа. Він підтвердив, що пробне виробництво Cybertruck справді розпочнеться влітку поточного року, але на масовий рівень воно вийде не раніше наступного року.

«Я завжди намагаюся применшувати початок виробництва. Воно збільшується експоненційно, але стартує дуже повільно», - сказав Маск.

Cybertruck, нагадаємо, анонсували у 2019 році. Очікувалося, що пробне виробництво стартує в 2021 році, але в результаті в кращому випадку воно буде запущено влітку поточного року, а серійне складання почнеться лише наступного року (хоча раніше аналітики прогнозували, що в поточному році Tesla зможе випустити близько 10 тис. Cybertruck).

Галузеві експерти кажуть, що Tesla треба поспішити, оскільки до початку серійного виробництва на ринку буде вже повно конкурентів. Серед них хітові Ford F-150 Lightning і GMC Hummer EV, а також Rivian R1T і потенційні Chevrolet Silverado EV і RAM 1500 EV.

«Недоліком для Tesla є те, що Cybertruck - це вже щось на зразок старої новини», - сказала галузевий експерт Edmunds Джессіка Кавелл.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015