Покупці водневих вантажівок Nikola Tre FCEV зможуть отримати субсидію до 288 тисяч доларів

22:58 26.01.2023
Покупці водневих вантажівок Nikola Tre FCEV зможуть отримати субсидію до 288 тисяч доларів

Nikola Motor оголосила про постачання 15 водневих вантажівок Nikola Tre FCEV компанії Biagi Bros Inc. з Каліфорнії вже у четвертому кварталі 2023 року. Найцікавіше, що виробник нещодавно отримав сертифікат Каліфорнійської ради з повітряних ресурсів (CARB) на відповідність трансмісії з нульовим рівнем викидів. Це дає можливість взяти участь у програмі CARB з надання субсидії (HVIP) власникам гібридних вантажівок та автобусів.

Після остаточного затвердження покупці тягачів Nikola Tre FCEV зможуть отримати компенсацію у розмірі від $240 тис. до $288 тис., залежно від типу перевезень і кількості машин в автопарку. Кожна компанія має право одержати до 50 ваучерів. Крім того, покупці водневих вантажівок можуть претендувати на податкові пільги у розмірі $40 тис. від федерального уряду через прийняття Закону про зниження шкідливих викидів.

Зазначимо, що вантажівка Nikola Tre FCEV має один із найбільших запасів ходу серед комерційних автомобілів важкого класу (клас 8) з нульовим шкідливим викидом при відносно невеликій вазі порівняно з акумуляторно-електричними машинами (BEV). Тягач у складі автопоїзда зможе проїжджати до 800 км, а час заправки воднем складає менше 20 хвилин. До речі, поставлені компанії Biagi Bros Inc. 15 тягачів заправлятимуться на нещодавно анонсованій станції в Онтаріо, штат Каліфорнія.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015