Новий Renault Master показали на шпигунських фото

23:41 24.01.2023
Новий Renault Master показали на шпигунських фото

Renault Master - один із найстаріших легких комерційних автомобілів на ринку. У Європі фургон актуального покоління продається із 2010 року. Але, як стало відомо, французька марка готує йому заміну. Фотошпигунам вдалося зняти новий Master під час перших випробувань.

Судячи із кількості камуфляжу на кузові, а ним не покрита лише верхня частина вище віконної лінії, проєкт знаходиться на ранніх стадіях розробки. Не виключено, що в якості мула розробники використовували заводський кузов. Зокрема, фари та задні ліхтарі дуже схожі на серійні.

Усі основні зміни очікуються «під капотом». Не виключено, що у новому поколінні у Renault Master з'явиться «дальнобійна» електрична версія для міжміських перевезень. Актуальна модель вже має електричну модифікацію для доставки «останньої милі». Запас ходу такого фургона з батареєю на 55 кВт год складає приблизно 190 км у вимірювальному циклі WLTP.

Що стосується дизельної версії, швидше за все вона залишиться у лінійці. У Європі дизельні фургони, як і раніше, домінують у продажах легких комерційних автомобілів. Імовірно, новий дизельний Master використовуватиме 2,3-літровий 180-сильний двигун свого попередника.

За неофіційними даними, у новому поколінні моделі з'явиться воднева версія фургону, яка базується на прототипі Master H2-TECH. Презентація моделі, причому одразу у трьох модифікаціях - фургон, мінівен та шасі - відбулася у жовтні 2021 року.

Прототип фургону був укомплектований акумуляторним блоком на 33 кВт.год та чотирма баками для зберігання водню (по 1,5 кг у кожному). За розрахунками розробників запас ходу такого Master складає 500 км. Із них 400 км фургон проїзджає на водні, решту 100 км - на електротязі. Фактично, це водневий плагін-гібрид.


Источник: Авто Центр
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015