Іранці назвали умови створення спільного з Росією автовиробництва

18:25 19.01.2023
Іранці назвали умови створення спільного з Росією автовиробництва

Іран не відкидає можливості створення спільного з Росією підприємства з виробництва автомобілів, пише РИА «Новости» з посиланням на представника Міністерства промисловості, копалень та торгівлі Ірану Оміда Галібафа. Проте все залежить від інтересу росіян до іранських автомобілів: якщо продаж буде досить високим, на порядку денному виявляться інвестиції в російсько-іранський автопром.

За словами Галібафа, співпраця залежить від того, наскільки успішними будуть іранські машини на російському ринку.

«Після цього ми вже розглядатимемо інвестиції в спільне виробництво та розвиток нашого ринку авто в Росії», - сказав представник міністерства.

Щодо експорту, то в листопаді стало відомо про підписання меморандуму про постачання до Росії автомобілів на 300 мільйонів доларів.

Минулого тижня іранські ЗМІ оголосили про старт постачання машин Iran Khodro (IKCO) до РФ, проте Галібаф цю інформацію спростовує. Він уточнив, що налагодити ввезення автомобілів вдасться лише після отримання необхідних документів у Росії, включаючи схвалення типу транспортного засобу, яких у іранських «бюджетників» поки що немає. Привозитимуть машини у готовому вигляді або у вигляді комплектів, які збиратимуться на російських заводах.

Росія та Іран, які перебувають під тиском санкцій, минулого року прискорили зближення. Розмови про можливе виробництво спільного автомобіля почалися влітку: тоді йшлося про складання в Ірані, але жодних подробиць не було. Також влада ісламської держави не виключала варіант укладання певної співпраці з АвтоВАЗом та виробництва запчастин для задоволення потреб обох країн.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015