Toyota представила водневу та електричну версії моделі Corolla з 80-х

18:10 15.01.2023
Toyota представила водневу та електричну версії моделі Corolla з 80-х

На Токійському автосалоні 2023 року Toyota представила концепти водневої та електричної версій хетчбека Corolla (AE86). У компанії наголосили, що так вони можуть дати друге життя для улюблених автомобілів. Подробиці розповіли на сайті PistonHeads.

Toyota AE86 була неймовірно популярним автомобілем в Японії у 80-х. Автолюбителі вибирали цю модель через її низьку вартість та відмінну керованість.

Концепт AE86 Levin із зеленими наклейками EV оснащується акумулятором від гібрида Prius, що підключається, і електромотором від Tundra HEV. Усередині можна знайти ручку перемикання передач, яку нечасто зустрінеш в електромобілях. У Toyota відзначили, що електричний варіант хетчбека, як і раніше, відмінно управляється.

Другий концепт AE86 Trueno з двигуном 4A-GE з двома розподільними валами доповнили водневими технологіями. В авто встановили два резервуари для зберігання водню від Toyota Mirai. Вони заховані у багажнику.

Водневий AE86 Trueno був розроблений разом із гоночним підрозділом Toyota Gazoo Racing. Інженери допомогли зберегти багато відмінних рис оригіналу, доповнивши його сучасними технологіями.

У Toyota наголосили, що концепти є демонстрацією того, що можуть забезпечити їх передові розробки. Автомобілі не планують запускати у серійне виробництво.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015