Компанія ZF представляє безпілотний шатл

18:08 12.01.2023
Компанія ZF представляє безпілотний шатл

На нещодавній виставці електроніки CES 2023 у Лас-Вегасі відомий концерн ZF анонсував безпілотний шатл наступного покоління. Він розроблений спільно з новим партнером - великим американським постачальником мобільних послуг, компанією Beep. Шаттл відповідає найвищому рівню автономності - Level 4 та призначений для руху у міському змішаному трафіку. Нагадаємо, що до цього ZF представив безпілотний шатл (спільна розробка з нідерландською компанією 2getthere) для роботи виключно за виділеними смугами руху.

Новий шатл розрахований на перевезення до 22 пасажирів (місць для сидіння - 15) та оснащений автоматичним пандусом для інвалідних візків. Для підвищення маневреності усі колеса зроблені керованими, а посадку-висадку полегшує функція нахилу кузова на зупинках – kneeling. Машина з батареями ємністю 50 - 100 кВт.год. зможе проїжджати без підзарядки до 80 миль (128 км) зі швидкістю до 40 км/год (надалі «максималку» підвищать до 80 км/год.).

Безпілотний шатл оснащений лідаром, радаром та системою камер з аудіосистемою. Живий водій замінює віртуальний - програмне забезпечення на основі штучного інтелекту ZF Virtual Driver. Останнє працює в парі з платформою ZF ProConnect, яка забезпечує зв'язок з інфраструктурою та хмарою, а також супер-комп'ютером для зберігання інформації - ZF ProAl.

Таким чином ZF і Beep планує представити комплексне рішення автономної мобільності, випустивши в найближчі роки кілька тисяч безпілотних шатлів. Це також дозволить компенсувати дедалі більшу нестачу водіїв на ринку громадського транспорту.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015