Volkswagen відкличе більше тисячі електромобілів ID.4 через дефект кабелю

14:14 11.01.2023
Volkswagen відкличе більше тисячі електромобілів ID.4 через дефект кабелю

Не кожному відомо, що електромобілі використовують не тільки тягову літієву батарею з високовольтною мережею живлення, а й традиційний акумулятор з напругою 12 В - нерідко свинцево-кислотного типу. Партія електромобілів Volkswagen ID.4 постраждала від неякісного монтажу одного з кабелів живлення, і тепер підлягає відкликанню для усунення дефекту, пов'язаного саме з цим «класичним» акумулятором.

До кінця лютого, як зазначає Autoblog, європейський автовиробник має намір сповістити власників всіх 1042 електричних кросовера ID.4, які потрапляють під відклик з цієї підстави. Як стверджується, при монтажі підключеного до 12-вольтового акумулятора допущена недбалість, що дозволяє за певних умов ізоляції кабелю перетиратися об рульову колонку та викликати ризик короткого замикання.

Удар струмом як такий людям не загрожує, але може постраждати система кермового управління, а від короткого замикання може виникнути пожежа. Власникам машин, що потрапляють в групу ризику, рекомендується стежити за наявністю підозрілих запахів і за індикацією про несправність акумуляторної батареї на панелі приладів.

Проблема не торкнулася повнопривідних версій Volkswagen ID.4, тому під відклик потрапляє лише невелика частина випущених у минулому та поточному році задньопривідних версій кросовера. Їхнє складання налагоджене на території Китаю, але на тлі пропозицій місцевих автовиробників вироби німецької марки виглядають не так привабливо.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015