Компанія Rolls-Royce встановла рекорд продажів за підсумками 2022 року

02:31 10.01.2023
Компанія Rolls-Royce встановла рекорд продажів за підсумками 2022 року

Ні глобальний дефіцит, ні геополітична обстановка не завадили Rolls-Royce встановити новий рекорд продажів: за 2022 рік британська марка відвантажила клієнтам 6021 автомобіль. Фактично минулий рік став для компанії першим за всю 118-річну історію, коли їй вдалося подолати позначку шість тисяч проданих машин за 12 місяців. Це новий рекорд.

Попередній рекорд було встановлено у «коронавірусному» 2021-му - тоді було продано 5586 машин.

Rolls-Royce вдалося досягти зростання продажів у всіх регіонах - найбільше збільшення зафіксовано на Близькому Сході, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, США та Європі.

Найбільшим же регіоном для компанії залишається Північна та Південна Америка, а Китай, як і раніше, є стратегічно важливим ринком для марки та другим за обсягами продажів. Приріст продажів у Європі багато в чому забезпечили клієнти у Німеччині та Великій Британії.

У компанії наводять інші цифри. Наприклад, у середньому клієнти були готові платити за персоналізовані розкішні автомобілі від Bespoke близько півмільйона євро.

У Rolls-Royce зазначають, що «попередні замовлення приймаються далеко за межами 2023 року» - йдеться про електричний купе Spectre, яке почнуть відвантажувати клієнтам лише до кінця цього року. Згадуючи цю модель, компанії нагадують, що Rolls-Royce відмовиться від випуску автомобілів з ДВС вже з 2030 року.


Источник: Auto-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015