Блогер придбав китайський електромобіль на Alibaba: що йому привезли насправді?

17:33 07.01.2023
Блогер придбав китайський електромобіль на Alibaba: що йому привезли насправді?

Блогер із YouTube-каналу The Inja несподівано для себе розкрив шахрайську схему, яка використовувалася для продажу фальшивих преміальних автомобілів на китайському сайті Alibaba.

Побачивши оголошення про продаж електричного суперкара Qiantu K50 всього за $31 000 (як мінімум у чотири рази дешевше за ринкову вартість), блогер не втримався і зробив замовлення.

Яке було здивування, коли в контейнері опинився маленький електрохетчбек невідомої марки, що зовні нагадує Smart. До того ж, автомобіль був виготовлений із дешевого пластику та укомплектований мініатюрними колесами.

Варто зазначити, як зізнався сам покупець, що в оголошенні не було назви автомобіля, ні його фотографії. Але це його не збентежило, надто привабливою була ціна.

Домогтися компенсації від продавця невдалому покупцю вдалося лише після того, як опублікований на YouTube-каналі відеоролик з усіма подробицями про покупку набрав кілька сотень тисяч переглядів. Визнати факт шахрайства продавець погодився лише за умови, що блогер видалить свій ролик. Проте ролик все ще існує.

Задньопривідне електричне купе Qiantu K50 китайської компанії Qiantu Motor дебютувало на Женевському автосалоні 2014 року. Автомобіль укомплектували електромотором, що видає 400 к.с. та 650 Нм. З місця до 100 км/год китайський електромобіль оснащений масою 1685 кг прискорюється за 5 секунд. Максимальна швидкість обмежена електронікою на 200 км/год. Офіційна вартість Qiantu K50 - 125 000 доларів.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015