У Нідерландах готують недорогий електрокар, який можна не заряджати

15:32 07.01.2023
У Нідерландах готують недорогий електрокар, який можна не заряджати

На шоу CES у Лас-Вегасі анонсували новий Lightyear 2. Друга модель від нідерландського стартапу має з'явитися у 2025 році та коштуватиме менше 40 000 євро у базовій версії. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

У Lightyear спеціалізуються на створенні електрокарів із сонячними батареями. Їхня перша серійна модель Lightyear One вже надійшла у продаж, але вийшла занадто дорогою - коштує від 250 000 євро. Тому її випустять лімітованою серією з 946 авто і вирішили створити доступніший електромобіль.

По перших тизер видно, що новий Lightyear 2 - ліфтбек D-класу з обтічним дизайном. Похилий дах, аеродинамічно оптимізовані боковини і колеса зі спеціальними ковпаками дозволили досягти рекордно низького коефіцієнта лобового опору - 0,175.

Дах та капот Lightyear 2 покриті сонячними панелями. У ясний день вони забезпечують до 70 км запасу ходу. З міською експлуатацією цього більш ніж достатньо для повсякденної їзди, а це означає, що батарею можна не заряджати.

Зарядкою доведеться користуватись у похмуру погоду або під час далеких поїздок. У такому разі дальність пробігу становитиме 800 км.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015