Представлено автомобіль майбутнього зі штучним інтелектом

01:59 05.01.2023
Представлено автомобіль майбутнього зі штучним інтелектом

Виробник мобільних процесорів та розробник бездротових засобів зв'язку Qualcomm на виставці CES представив своє бачення автомобіля майбутнього. Подробиці про концепт розповіли на сайті Carscoops.

У Qualcomm показали, що автовиробники можуть створити за допомогою їхньої технології. Концепт має інноваційні функції, які поки не зустрінеш у сучасних автомобілях.

Кузов створений із пластику, а задні двері відчиняються у зворотний бік як у моделей Rolls-Royce. Уздовж авто йде практично суцільна світлодіодна смуга, яка може змінювати колір.

В інтер'єрі розташований величезний 55-дюймовий дисплей, який одночасно виконує роль панелі приладів і екрана мультимедіа. Він складається з кількох частин, на яких можна знайти інформацію про стан авто, налаштування допомоги водієві та розважальну систему. Пасажири можуть переглядати онлайн-контент або грати у відеоігри безпосередньо під час подорожі.

Концепт оснащений камерами, які можуть розпізнавати пасажирів та автоматично регулювати налаштування автомобіля відповідно до їх уподобань. Крім цього, кожен пасажир може налаштувати свою власну аудіозону, а також скористатися перевагами активної звукоізоляції.

В концепті є і віртуальний помічник із голосовим керуванням, а також розпізнавання облич та біометрії для покупок на ходу. Водій та пасажири можуть заздалегідь сплатити паркування або підписку на деякі функції автомобіля.

У разі ДТП камери автомобіля запишуть та збережуть у хмарі кадри з інцидентом. Датчики також допомагають уникнути зіткнення з іншими автомобілями активуючи екстрену систему гальмування.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015