Старий 55-річний Ford піде з молотка за ціною 5-ти нових Lamborghini

19:48 02.01.2023
Старий 55-річний Ford піде з молотка за ціною 5-ти нових Lamborghini

У США на аукціон Mecum виставлений раритетний Ford GT40 Mk IV 1967 року. За спортпрототип планують отримати не менше 2 мільйонів доларів - як за п'ять Lamborghini Aventador. Про це повідомляє сайт аукціонного дому.

Ford GT40 - знаменита американська гоночна модель 60-х. Саме про її створення знято фільм «Аутсайдери» з Меттом Деймоном і Крістіаном Бейлом.

Історія авто почалася з бажання Ford купити Ferrari. Засновник і керівник італійської компанії Енцо Феррарі погодився, але в останній момент зірвав угоду. Після цього у Ford вирішили створити авто, здатне перемогти Ferrari в гонці «24 години Ле-Мана» та чемпіонаті світу в класі GT.

Mk IV - найпотужніший і найшвидший варіант Ford GT40. Низький обтічний спортпрототип вагою всього тонну оснащений величезним 7,0-літровим V8 потужністю 500 к.с. і здатний розвинути швидкість понад 350 км/год.

Усього випустили лише 12 Ford GT40 Mk IV, і на їхньому рахунку перемоги як у «Ле-Мані», так і інших відомих перегонах. Саме цей автомобіль змагався в США, і ним кермували відомі гонщики Джек Бребхем, Пітер Ревсон і Джордж Фолмер.

Після цього машина зберігалася в приватних колекціях, а у 2017 році пройшла реставрацію. У комплекті з авто йде вся оригінальна документація.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015