Hyundai припиняє продаж автомобілів з ДВЗ з 1 січня 2023 року

15:22 28.12.2022
Hyundai припиняє продаж автомобілів з ДВЗ з 1 січня 2023 року

Протягом довгих років людям твердили, що колись автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння зникнуть із продажу. І ось цей день настав Hyundai. Компанія виступила із історичною заявою.

Компанія Hyundai оголосила, що у мешканців Норвегії залишилося лише кілька днів, щоб встигнути купити новий автомобіль із ДВС. З 1 січня 2023 року корейська компанія продаватиме в цій скандинавській країні лише повністю електричні автомобілі. Це перший подібний прецедент, коли «традиційний» автовиробник, який, як і раніше, отримує більшу частину свого прибутку від продажу автомобілів з ДВС, повністю відмовляється від них на користь електрокарів.

Щоправда, для Hyundai в Норвегії цей крок здається не таким ризикованим. Місцевий авторинок відрізняється від інших. Частка електрокарів, що продаються у країні, вже перевищує 80 відсотків. У випадку з автомобілями Hyundai частка електричок досягала 93%. Тому повністю відмовитися від продажів машин із ДВС у Норвегії буде для Hyundai вигідно як з погляду фінансів, так і іміджу.

Зараз модельний ряд Hyundai у Норвегії складається з двох гібридів та трьох електрокарів. У лінійку гібридів, що підключаються, входять кросовери Tucson PHEV і Santa Fe PHEV, а електричний ряд складають Ioniq і Ioniq 6, а також кросовер Kona EV.


Источник: UAMotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015