Ford змістив Hyundai з другого місця на ринку електромобілів США

23:33 26.12.2022
Ford змістив Hyundai з другого місця на ринку електромобілів США

Старожили американського автомобільного ринку в особі General Motors і Ford Motor давно мріють потіснити в сегменті електромобілів компанію Tesla, але поки що останньому з її конкурентів успіх посміхається переважно за рахунок політики субсидування продажів такого виду транспорту в США, яка набуде чинності з січня. Корейська Hyundai Motor вже була змушена поступитися Ford другим місцем на локальному ринку.

Про це повідомляє Business Korea, нагадуючи, що з першого січня громадяни США з певним рівнем доходу зможуть отримувати податкове вирахування на суму до $7500 за купівлю електромобілів локальної збірки в певному ціновому діапазоні. Проблема, з якою в результаті введення цих заходів зіткнуться південнокорейські автовиробники, давно відома - у них поки що немає складальних підприємств на території США, і всі електромобілі марок KIA, Hyundai і Genesis в цю країну імпортуються.

Ситуація з виробництвом акумуляторних батарей дещо простіше, оскільки LG Energy Solution і SK On мають у своєму розпорядженні діючі підприємства в США і також будують нові, тому електромобілі місцевого складання, що оснащуються цими акумуляторами, можуть претендувати на отримання субсидій у повному обсязі. Щоправда, американські підприємства корейських компаній з випуску тягових батарей напевно вже мають довгострокові зобов’язання щодо постачання своєї продукції саме американських автовиробників, і щось виділити для «співвітчизників» їм буде дуже складно - принаймні без додаткових інвестицій у розширення потужностей у США.

У період із січня по листопад цього року включно Ford Motor вдалося реалізувати на території країни 53752 електромобілі, тоді як Hyundai та KIA разом продали 53663 електромобілі. Звичайно, розрив у 89 машин не можна назвати суттєвим, але всі чудово розуміють, що з січня він стрімко збільшуватиметься. Hyundai вдавалося зберігати за собою друге місце на ринку електромобілів США до середини поточного року, але потім флагманом продажів у регіоні для конкуруючої американської марки став кросовер Ford Mustang Mach-E.

До 2025 року Hyundai розраховує запустити в дію в штаті Джорджія підприємство з випуску електромобілів і збирати на ньому по 300 000 машин щорічно, але доти намагатиметься домовитися з владою країни про надання певних преференцій, яких вона позбавлена за ознакою локалізації виробництва в поточному трактуванні. закону.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015