Корейська SsangYong змінить назву

19:59 25.12.2022
Корейська SsangYong змінить назву

Південнокорейська компанія SsangYong Motor (SYM) готується до зміни назви. Як повідомила газета The Korea Times, після засідання акціонерів, яке відбудеться у березні 2023 року, автовиробник стане відомим під ім'ям KG Mobility, автомобілям також змінять марку на KG.

«У бренду SsangYong є свої шанувальники, але з ним пов'язані болючі асоціації. Нові автомобілі SsangYong будуть випускатися під назвою KG, але їхня історія та зміст не зміняться», - зазначив у своїй заяві новий керівник SsangYong Квак Чже Сон.

Нагадаємо, історія SsangYong Motor почалася з двох фірм: Dong-hwan Motor Workshop (заснована у 1954 році) та Dongbang Motor Co (заснована у 1962-му). Незабаром вони були об'єднані в Hadonghwan Motor Company, яка розпочала виробництво армійських позашляховиків та вантажівок. 1977-го назва знову змінюється - і всі автомобілі починають сходити з конвеєра під маркою Dong-A Motor. Через сім років компанія купує Keohwa, Ltd., що випускає позашляховик під знайомим ім'ям Korando. А в 1986-му Dong-A Motor перейшла у володіння SsangYong Business Group, змінивши назву на вже звичну SsangYong Motor.

З 2010 року найбільшим акціонером SsangYong Motor була індійська Mahindra & Mahindra, їй належала частка 75%. Однак індійцям не вдалося вивести багатостраждального корейського автовиробника у прибуток, 2020-го в Mahindra & Mahindra заявили, що більше не можуть покривати збитки SsangYong. З квітня 2021 року SYM знаходився під процедурою конкурсного провадження, введеного судом. У липні 2022 року 61% акцій SYM було куплено корейським промисловим конгломератом KG Group.


Источник: MMR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015