Mazda 3 може стати повністю електричною

16:08 25.12.2022
Mazda 3 може стати повністю електричною

Mazda планує перевести на електротягу свою модель Mazda 3. Про це свідчить новий патент автовиробника. Зокрема, патент містить зображення нового електромобіля Mazda, який дуже схожий на Mazda 3.

Наразі компанія у своєму модельному ряді має лише один електромобіль - MX-30. Проте він не був надто популярним серед клієнтів, оскільки запас ходу моделі складає лише 160 км - автівка обладнана акумулятором ємністю 35,5 кВт.год. А наразі на ринку є безліч електромобілів з запасом ходу понад 500 км. Тому не дивно, що протягом року Mazda продала лише 505 одиниць MX-30.

Розуміючи, що компанія відстає від лідерів на ринку електромобілів, зокрема, Tesla та BYD, Mazda оголосила в листопаді про інвестиції в розмірі 10,6 млрд доларів, щоб розпочати свою програму розвитку електромобілів, яка передбачає збільшення продажів авто на електротязі до кінця десятиліття на 25-40%.

Саме після цього й був розроблений новий патент електричної Mazda 3. У документі також містяться дані про акумулятор моделі, який повинен бути досить великий за ємністю та забезпечить хороший запас ходу.


Источник: Autogeek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015