Нові Lada будуть копіями китайських автомобілів

07:20 24.12.2022
Нові Lada будуть копіями китайських автомобілів

Колишній завод Nissan у РФ перейде під контроль «АвтоВАЗу». На підприємстві в Санкт-Петербурзі планують налагодити випуск нових моделей, причому представники російського автовиробника навіть не приховують, що це китайські автомобілі з логотипами Lada. Про це повідомляє сайт Drom із посиланням на пресслужбу «АвтоВАЗ».

Нові Lada анонсував керівник компанії Максим Соколов - це будуть кросовери та седани C та D-класу. Їхнє складання планують розпочати у другій половині 2023 року.

«Розкривати зараз усі секрети ми не будемо, до останнього їх тримають автовиробники «під покривалом», але можу сказати, що ці автомобілі будуть сучасними, якісними, з високими споживчими достоїнствами та з найвищими стандартами безпеки. Їх вироблятимуть під брендом Lada і у тих сегментах, які не конкуруватимуть із тією продукцією, яку сьогодні випускають на Волзькому автомобільному заводі. Ми знаходимося в завершальній стадії з нашими партнерами, як тільки будуть підписані меморандуми, ми одразу представимо їх громадськості», - заявив Максим Соколов.

Таким чином, «АвтоВАЗ» піде шляхом «Москвича», який збирає китайські JAC. Машини приходять у РФ вже готовими: їм лише прикручують колеса та клеять логотипи російського бренду.

Примітно, що в «АвтоВАЗ» анонсують нові моделі, але разом з тим не здатні відновити випуск найдорожчих Lada. Седан і універсал Vesta повернуться на конвеєр не раніше весни 2023 року, а кросовер Lada X-Ray взагалі зняли з виробництва.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015