Літаючий електромобіль XPeng керується за допомогою звичайного керма

03:53 23.12.2022
Літаючий електромобіль XPeng керується за допомогою звичайного керма

Китайська компанія Xpeng AeroHT, що належить XPeng Motors, показала як керувати літаючим електромобілем у повітрі. Коротке відео демонстраційного польоту виклали у TikTok.

У ньому видно, що пілот керує транспортним засобом за допомогою звичайного керма та джойстика. Таке поєднання викликало певне здивування коментаторів. На думку одного з них, вистачило б одного джойстика. Деякі засумнівалися у безпеці, оскільки руки пілота знаходяться занадто близько до пропелерів. На думку коментаторів, не завадили б захисні кожухи чи навіть кабіна.

Перший політ оновленого прототипу свого аеромобіля китайці показали у жовтні цього року в рамках Xpeng 1024 Tech Day. Зовні він нагадує електросидан Xpeng P7 з дроном-квадрокоптером на даху. Від попередньої моделі з двома роторами удосконалена версія відрізняється новою «розподіленою мультироторною конфігурацією». Також його оснащено резервною системою з двома двигунами для забезпечення підвищеної безпеки.

Аеромобіль успішно пройшов ряд випробувань на відмову одного мотора та нової системи управління польотом з відмовостійкими функціями управління. Зі слів розробників, незважаючи на безліч роторів та двигунів, конструкція оновленого прототипу не така складна, як у попередньої моделей та більш надійна й безпечна. Але, схоже, користувачі TikTok у цьому не впевнені.

@xpeng_aeroht FPV immersive experience! How to drive the flying car in the air? #XPENGAEROHT #FlyingCar #Tech #FPV #Immersive #foryou #fyp #FlightTest #Car #Driving ? original sound - XPENG_AEROHT

Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015