Citroen створив колісницю для нового фільму «Астерікс та Обелікс»

01:21 23.12.2022
Citroen створив колісницю для нового фільму «Астерікс та Обелікс»

1 лютого у кінотеатрах Франції відбудеться прем'єра фільму Гійома Кане «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom». У ньому головні герої подорожуватимуть на дерев'яній колісниці Citroen з підвісками зі шлунка кабана, люком із гальської сталі на даху та колесами із перероблених щитів із шевронами Citroen. Фари у незвичайного транспортного засобу із гальських шоломів. Керують ними світлячки, посилені чарівним зіллям.

Розробити та побудувати її команді дизайнерів французької марки вдалося лише за три місяці. Тоді як зазвичай створення ескізів та виготовлення концепту займає рік. Надихалися вони малолітражкою Citroen 2CV, яку концерн випускав з 1949 по 1990 рік.

Зі слів директора з глобального дизайну Citroen П'єра Леклерка, колісниця, на якій Астерікс та Обелікс вирушать до Китаю - це «ода 2CV, легендарному автомобілю, який представляє Citroen у всій його красі». Команда дизайнерів Citroen по-новому інтерпретувала основні цінності бренду, такі як комфорт, технології й сміливий дизайн, та додала особливий штрих до фільму.

За сюжетом, незвичайний транспортний засіб для Астерікса та Обелікса побудував Цетавтоматікс (Cetautomatix). Показуючи його героям перед тим, як вони вирушать до Китаю, він демонструє останні інновації, які перевніс у конструкцію, щоб подорож пройшла якомога гладше. Їхнє завдання - не просто доїхати до Піднебесної, а врятувати китайського імператора та допомогти принцесі.

Коли армія Цезаря досягає Китаю, на в'їзді в країну їх зустрічає рекламний щит із найкращим автомобілем того часу: неймовірною колісницею, зробленою в Галлії та запряженою двома кіньми. Це тонкий натяк на відомий рекламний фільм Citroen, знятий на Великій Китайській стіні. А силу партнерства між творцями фільму та французькою маркою підкреслює новий логотип Citroen із зображенням крилець шолома Астерікса.

У новому фільмі роль Астерікса зігвар Гійом Кані, а Обелікса - Жиль Лелюш. Маріон Котіяр стала Клеопатрою, а Венсан Кассель - Цезарем. Також у фільмі знову з'явиться зірка футболу Златан Ібрагімович.

Незабаром після французької прем'єри «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom» вийде у міжнародний прокат.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015