Головний дизайнер Porsche відповідатиме за зовнішність усього Volkswagen Group

18:18 18.12.2022
Головний дизайнер Porsche відповідатиме за зовнішність усього Volkswagen Group

Що спільного між останніми Porsche 911, Taycan, 918 Spyder, Panamera, Cayenne і Macan? Герб звичайно, але це ще не все. Усі ці моделі були розроблені Міхаелем Мауером, керівником відділу дизайну Porsche з 2004 року.

Роль, яку німецький дизайнер додасть, починаючи з 2023 року - голова відділу дизайну всієї групи Volkswagen. Міхаель Мауер змінить Клауса Зічору, голову стилю в німецькій групі з 2020 року та «батька» всього діапазону ID, від ID.3 до ID.Buzz.

Звичайно, ще занадто рано знати, які наслідки матиме ця зміна для дизайну Volkswagen Group, але погляд на попередні роботи Міхаеля Мауера показують дуже гарні результати з точки зору дизайну.

Тільки подивіться на 911 типу 991 і 992, які повністю відповідають традиціям моделі, але які вміло модернізовані новими елементами.

Але виклик, який чекає на Міхаеля Мауера, буде трохи «складнішим», ніж 911: перехід на електрику відкриває шлях до нових естетичних мов. А якщо сімейний ID. тепер має чітко визначений стиль, серйозні зміни можуть відбутися в найближчі роки завдяки платформі, що надає більшу гнучкість для дизайнерів.

На даний момент це лише припущення, але одне можна сказати точно: Олівер Блюм, генеральний директор Volkswagen Group (який працював і продовжує працювати з Міхаелем Мауером у Porsche), має «створити зв’язок між брендами Volkswagen, Audi і Porsche, щоб залишатися зосередженим на потребах клієнтів».

Окрім зміни керівника відділу дизайну, Volkswagen Group також матиме нового керівника відділу якості: Міхаель Ноймаєр змінить Френка Велша та обійме ту саму посаду в Audi.

У Міхаеля Наумайєра буде дуже багато роботи, зокрема з проблемами програмного забезпечення та оцифруванням внутрішніх процесів у групі.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015