Виявлено найперший і найдорожчий Ford Mustang

02:23 18.12.2022
Виявлено найперший і найдорожчий Ford Mustang

У США виявлено унікальний Ford Mustang 1963 року. Непримітний на вигляд автомобіль коштує не менше мільйона доларів. Раритетній машині присвятили випуск передачі Barn Finder на YouТube-каналі Hagerty.

Автомобіль справді унікальний, адже насправді 1963 року Ford Mustang ще не випускали - презентація першого його покоління відбулася 17 квітня 1964 року. Однак появі серійної моделі передували прототипи - їх випустили лише 10.

Цей Ford Mustang є одним із фінальних прототипів, до того ж він особливий - чорне купе подарували СЕО американського концерну Генрі Форду ІІ (онуку знаменитого Генрі Форда). Авто багато в чому ідентичне до першого серійного Ford Mustang 1964 року, хоча для шефа все ж таки зробили низку поліпшень.

По-перше, його дах обробили вінілом як на преміальних автомобілях тих років. По-друге, салон обшили дорогою шкірою та встановили металеві (а не пластикові) кнопки.

Під капотом встановлено стандартний 4,7-літровий V8 на 271 к.с. Оснащення включає 4-ступінчасту механічну КПП і опційні дискові гальма.

Нинішній власник береже найрідкісніший Ford Mustang із 1975 року й дуже рідко виїжджає на ньому з гаража. Він постарався зберегти авто в максимально оригінальному стані та поки що не планує його продавати.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015