Volkswagen став найбільшим оператором зарядних станцій для електромобілів у Європі

01:22 18.12.2022
Volkswagen став найбільшим оператором зарядних станцій для електромобілів у Європі

Volkswagen оголосив, що тепер контролює найбільшу в Європі мережу зарядних станцій для електромобілів через свою дочірню компанію Elli. Зараз мережа налічує 400 000 зарядних пристроїв у 27 країнах - ще півтора року тому їх кількість була вдвічі меншою.

Європа наполегливо просувала впровадження електромобілів, і, своєю чергою, інвестувала у розширення інфраструктури, яка підтримує електричні транспортні засоби. Кошти спрямовували як державні установи, так і приватні спонсори, одним із яких і є Volkswagen.

Elli - дочірня компанія Volkswagen - це не оператор мережі зарядних станцій, а скоріше платформа, що дозволяє клієнтам легко підключати та заряджати різні пристрої від інших операторів. Згідно з пресрелізом Volkswagen, 400 000 зарядних пристроїв, які є частиною мережі Elli, контролюються понад 800 постачальниками. Що, за словами VW, робить зарядну мережу «швидкою та простою у використанні й, перш за все, доступною по всій Європі».

Останнє доповнення до мережі Volkswagen Elli відбулося в Північній Європі, де Volkswagen об'єднав близько 24 000 станцій Vattenfall у Німеччині, Нідерландах, Норвегії та Швеції, а також 1000 зарядних точок високої потужності (HPC), якими керує голландська компанія Fastned у Нідерландах, Німеччині, Великій Британії, Бельгії, Франції та Швейцарії. Ця остання угода слідує за багатьма іншими - з IONITY, BP Pulse тощо - що, зокрема, забезпечило компанії непогані позиції у Великій Британії та Ірландії, де BP Pulse інвестувала в розміщення майже 7000 зарядних пристроїв.

Зростання кількості та доступності інфраструктури для заряджання електромобілів - важливий крок, адже хвилювання про запас ходу та зарядний пристрій є одними з найпоширеніших проблем власників електромобілів. Між тим, відсоток електромобілів на європейському ринку зріс і зараз наближається до точки, коли вони більше не будуть субсидуватися.


Источник: itc.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015