Акції Tesla подешевшали майже на 40%

23:54 17.12.2022
Акції Tesla подешевшали майже на 40%

Акції американської автомобільної компанії Tesla Ілона Маска впали з кінця вересня на майже 40%, тоді як фондовий індекс Standard & Poor's 500 додав 12% за цей період. Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначає видання, розпродаж акцій Tesla прискорився після того, як минулого тижня стало відомо про плани виробника електромобілів тимчасово призупинити виробництво на заводі в Шанхаї.

Акції лідера галузі електромобілів перебували у вільному падінні протягом останніх кількох місяців, впавши майже на 40% з кінця вересня, порівняно з 12% зростанням індексу S&P 500.

«Акції впали на 4,1% до 160,95 доларів США в Нью-Йорку. А у вівторок впали ще на 6,5%, знизивши ринкову капіталізацію нижче 500 мільярдів доларів», - пише видання.

Занепокоєння щодо попиту на електромобілі, а також заклопотаність власника Tesla Ілона Маска соціальною мережою Twitter, яку він придбав у жовтні за $ 44 млрд, сильно вплинули на акції цього року.

Tesla вперше досягла капіталізації в 500 мільярдів доларів у листопаді 2020 року після того, як ціна її акцій підскочила більш ніж у шість разів перед її включенням до S&P 500.

«У той час як Tesla намагалася впоратися з постійним дефіцитом поставок, різким зростанням вартості сировини та перебоями у виробництві, особливо в Китаї, поглинання Маском соціальної медіа-компанії Twitter і його намір зосередитися на зміні цієї платформи стурбувало інвесторів тим, що виробник електромобілів більше не в центрі уваги свого власника», - констатує Bloomberg.


Источник: delo.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015