Porsche представила матричні фари з 65 тисячами світлодіодів

02:57 16.12.2022
Porsche представила матричні фари з 65 тисячами світлодіодів

Компанія Porsche представила нові фари HD Matrix LED, що використовують піксельну технологію, розроблену Hella, Infineon та Nichia. Оптика дозволяє керувати матрицею на 65536 осередків: можна окремо регулювати яскравість кожного пікселя і змінювати форму пучка. Фари «б'ють» на 600 метрів та пропонують кілька режимів роботи, у тому числі спеціальний для швидкісних магістралей. Починаючи з наступного року, HD Matrix LED запропонують у вигляді опції для ряду моделей. За попередньою інформацією, це будуть Cayenne та Cayenne Coupe.

Концерн Volkswagen активно вдосконалює технології освітлення й робить важливий внесок у підвищення безпеки. Але фари - це не лише функціональний елемент, а ще й дизайнерський. Наприклад, фірмовий світловий підпис Porsche створює квартет ходових вогнів та блок організованих у матрицю світлодіодів. У сучасних фарах їх загалом 168 (по 84 на блок) або 218, якщо застосовуються додаткові модулі далекого світла та статичного підсвічування поворотів.

У нових фарах, які з наступного року запропонують як опцію для кількох моделей, замість одного блоку буде два, з 16384 мікро-LED в кожному. Це дасть можливість грати матрицею на 65536 осередків і вибирати один з 1024 рівнів яскравості далекого світла. Вклад кожного світлодіода розраховуватиметься окремо у блоці HD ECU. Система врахує зустрічний та попутний трафік, прокладений у навігації маршрут та обраний їздовий профіль, причому коригуватися параметри будуть кожні 16 мілісекунд.

При далекобійності 600 метрів та максимальній яскравості 300 lux (згідно з європейськими нормами, така освітленість рекомендується для повсякденної роботи в офісі) фари практично повністю виключать ймовірність засліплення зустрічних водіїв. Вони запропонують як звичайні режими ближнього та далекого світла, так і адаптивний режим для швидкісних магістралей, плюс зможуть динамічно виділяти безпечні траєкторії руху та затіняти дорожні знаки.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015