У нових Lexus стане легше дихати завдяки новій системі Nanoe X

01:23 16.12.2022
У нових Lexus стане легше дихати завдяки новій системі Nanoe X

Через системи вентиляції, опалення та кондиціювання до салону автомобіля потрапляють різні віруси, бактерії та алергени. Компанія Lexus знайшла спосіб запобігти проникненню таких частинок у кабіну своїх машин.

Вона розробила систему контролю якості повітря Nanoe X. Крім боротьби з бактеріями та вірусами, вона допоможе справлятися з неприємними запахами. Нова технологія працює шляхом викиду нанорозмірних молекул води, які містять мікроскопічні гідроксильні радикали, повітряний потік системи HVAC. Ця речовина розщеплює та нейтралізує забруднювачі, що потрапляють у салон.

Втім, ця технологія не зовсім нова, а вдосконалена версія Nanoe. Її раніше Lexus застосовував у автомобілях, що випускаються. Ключовою зміною даної технології є збільшена кількість часток гідроксильних радикалів, тому очищення повітря відбувається набагато активніше.

У Європі технологія Nanoe дебютувала у 2021 році на Lexus ES 2021 року. Також вона доступна у моделях UX, RX та RZ. У 2023 році цю систему отримають інші моделі. Але які саме виробник не уточнив.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015