Tesla не братиме плату за апгрейд БК із передплатників автопілота FSD

00:43 16.12.2022
Tesla не братиме плату за апгрейд БК із передплатників автопілота FSD

Компанія Tesla у своїх інформаційних матеріалах регулярно повторює, що всі випущені з 2016 року електромобілі марки мають все необхідне для реалізації повного автопілота апаратним забезпеченням. А ось власники машин колишніх років випуску повинні модернізувати бортовий комп'ютер, причому у разі отримання доступу до FSD за підпискою робити це їм доводиться за власний рахунок. Суд визнав такі вимоги неправомірними.

Як нагадує Electrek, користувачам, що оплатили опцію FSD у постійне володіння компанія Tesla застарілі бортові комп'ютери змінює безкоштовно, а ось передплатникам, які готові користуватися комплексом FSD за $199 на місяць, пропонується доплатити $1000 за заміну бортових систем. Одному з власників седана Tesla Model 3, за інформацією джерела, вдалося виграти судову суперечку з автовиробником і Tesla довелося піти на безкоштовну модернізацію бортового комп'ютера, який змінив версію з 2.5 на 3.0.

Не обмежившись цією перемогою, Єн Джордан також відсудив у Tesla витрати в розмірі $1657,5, які він поніс на оновлення розважальної системи свого електромобіля. Як відомо, у першому поколінні так званих MCU1 швидко вичерпував себе ресурс твердотілої пам'яті, і Tesla доводилося змінювати весь головний пристрій по гарантії.

У випадку з позивачем компанія виставила за таку заміну рахунок на суму $1657,5, яку він у результаті успішно й оскаржив. Джордан навіть отримав компенсацію у розмірі $500 за втрату можливості прослуховування радіостанцій в AM-діапазоні, оскільки новий головний пристрій просто не має такої функції. Чи стане цей прецедент підставою для перегляду практики модернізації бортової електроніки компанією Tesla, сказати складно, бо поки що можна говорити про одиничний випадок.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015