У Голландії представили 750-кілограмовий суперкар із 2.5 TFSI від Audi

19:54 15.12.2022
У Голландії представили 750-кілограмовий суперкар із 2.5 TFSI від Audi

Нідерландська компанія Donkervoort Automobielen BV, яка випускає спорткари, засновані на дизайні класичного Lotus Seven, представила свій новий автомобіль - F22. Своїм ім'ям спорткар завдячує дочці генерального Дениса Донкервоорта - Філіппі, яка народилася 22 травня 2022 року.

В основі F22 лежить сталева трубчаста рама, посилена вуглепластиковими елементами. На неї навішані карбонові кузовні панелі. Це забезпечило автомобілю масу всьго 750 кг та жорсткість кузова удвічі більшу, ніж у попередньої моделі марки - родстера Donkervoort D8 GTO.

Дизайн новинки розроблений у фірмовому стилі, характерному для всіх моделей компанії: довгий капот, виведені вздовж боковин вихлопні патрубки та винесені за межі кузова колеса із закріпленими на них крилами. Двері піднімаються вгору та вперед разом з частиною даху. Ще одна «фішка» F22 - кузов, що трансформується. Зі слів розробників, дві вуглепластикові панелі даху можна зняти вручну та перетворити купе на таргу. Окремо наголошується на наявності багажного відділення об'ємом 298 літрів.

Аскетичний салон укомплектований двома спортивними сидіннями Recaro з шеститочковими ременями безпеки, цифровою панеллю приладів, мультифункціональним кермовим колесом та кондиціонером. За доплату запропоновано мультимедійну систему, яка встановлюється на передній панелі з боку водія.

Спорткупе укомплектовано доопрацьованим п'ятициліндровим турбованим двигуном Audi робочим об'ємом 2,5 літра й потужністю 500 к.с. Працює двигун у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач з технологією узгодження обертів від Bosch. Привід - задній з диференціалом підвищеного тертя Torsen. Також F22 укомплектований потужними сталевими гальмами AP Racing, гоночною ABS та трекшн-контролем, що налаштовується. Підсилювач керма та гідропривід підвіски, що збільшує дорожній просвіт на 35 мм, включені до списку опцій.

Як стверджують у Donkervoort, за рахунок конструкції підвіски та різнорозмірних колісних дисків (18 дюймів спереду, 19 дюймів ззаду) з шинами Nankang у поворотах F22 може розвивати навантаження до 2,15 G. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год - 5 секунд. Максимальна швидкість - 290 км/год.

Загалом Donkervoort планує випустити 75 екземплярів F22. Мінімальний цінник купе-тарги - 245 тисяч євро.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015