Заряджений IONIQ 5 N отримає віртуальну КПП

01:09 14.12.2022
Заряджений IONIQ 5 N отримає віртуальну КПП

Компанія Hyundai планує оснасти заряджений електромобіль IONIQ 5 N можливістю імітувати роботизовану коробку передач з подвійним зчепленням. Як заявив технічний радник компанії Альберт Бірманн виданню CarExpert, зроблено це буде заради ентузіастів, які не готові відмовитися від частини відчуттів, які доставляють спорткари з традиційними ДВЗ.

Функція отримає назву Virtual Grin Shift. При її активації електроніка імітуватиме поштовхи та вібрації, які супроводжують перемикання традиційної роботизованої коробки.

Елетромобіль оснастять також функцією N Sound Plus, завдяки якій у салон кросовера транслюватимуться звуки роботи класичного ДВЗ. Їх планується синхронізувати з темпом руху IONIQ 5 та роботою віртуальної роботизованої коробки. Ба більше, на IONIQ 5 можна буде встановлювати додаткові саундтреки як за допомогою бездротових заводських оновлень, так і на вибір користувача.

Очікується, що двигуни IONIQ 5 N зможуть розвивати приблизно 600-620 к.с. Крім потужнішої силової установки заряджений кросовер відрізнятися від звичайного збільшеними гальмами з підвищеною здатністю до рекуперації та режимом дрифту. Співплатформний KIA EV6 GT здатний прискоритись до 100 км/год за 3,5 секунди, але IONIQ 5 N може стати швидше.

Дебютує Ioniq 5 N у 2023 році.


Источник: UAMotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015