Rivian відмовилась випускати електрофургони спільно з Mercedes

21:59 13.12.2022
Rivian відмовилась випускати електрофургони спільно з Mercedes

Американська Rivian відмовилась від планів з виробництва електричних фургонів у Європі спільно з німецьким концерном Mercedes. Таким чином компанія хоче зберегти власні фінансові резерви, зосередившись винятково на виробництві у Північній Америці на тлі погіршення глобальних економічних умов.

У вересні цього року автовиробники підписали меморандум про взаєморозуміння. За ним, вони мали б відкрити спільне підприємство у Центральній Європі з виробництва електрофургонів, стверджуючи, що така співпраця дозволила б їм швидше збільшити власні частки на ринку.

Американська Rivian 12 грудня офіційно заявила, що зупиняє партнерство з німецькою Mercedes, наполягаючи на прагненні отримати максимальну віддачу від уже здійснених капіталовкладень, аби зменшити фінансові ризики.

Мовиться про діяльність Rivian на вже діючих виробничих потужностях у США, де вона випускає власні електричні пікапи та позашляховики, а також фургони доставки для Amazon.

Співпраця американського автовиробника з Mercedes мала б стати першим міжнародним розширенням для Rivian, яка раніше цього року вдвічі скоротила прогнози виробництва унаслідок проблем з ланцюжками постачання.

До слова, у Mercedes вже встигли відреагувати на скасування співпраці з боку Rivian. Німецький концерн заявив, що «поважає та розуміє» рішення, проте самостійно продовжить працювати над новим майданчиком у Яворі, що у Польщі.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015