Презентували перший у світі трактор, що працює на зрідженому природному газі

20:11 13.12.2022
Презентували перший у світі трактор, що працює на зрідженому природному газі

Компанія New Holland вже давно відстоює альтернативні види пального як майбутнє сільського господарства, розробивши 2006 року свою стратегію «Лідер чистої енергії». Відтоді бренд накопичив величезний досвід і знання в цій галузі, розробляючи концепції, прототипи та комерційний трактор, що працює на природному газі: New Holland T6 Methane Power. Сьогодні бренд робить наступний крок на шляху до чистої енергії з передсерійним прототипом трактора T7 Methane Power LNG, що працює на зрідженому природному газі (ЗПГ). Про це повідомляє прес-служба CNH Industrial.

Природний газ, особливо біометан, наразі є ідеальними рішеннями, що гарантує більш високу продуктивність машин, зниження викидів і експлуатаційних витрат.

T7 Methane Power LNG подвоїть автономність, порівняно з конструкцією T6 Methane Power CNG, одночасно підвищивши загальну стійкість ферми. Разом із тим запас пального збільшується у чотири рази.

Передсерійний прототип T7 Methane Power LNG має потужність 270 к. с. і високий крутний момент, забезпечуючи автономність без необхідності в додаткових баках. Стійкість ферми підвищується, оскільки агрегат працює на зрідженому біометані, отриманому з гною/гноївки, що краще, ніж вуглецево-нейтральний трактор.

Щоб втілити цю розробку, CNH Industrial співпрацювала з Bennamann - британським експертом у галузі рішень для вилучення та повторного використання летких викидів метану як джерела енергії.

Запатентований підхід Bennamann запобігає потраплянню метану в атмосферу, зрештою перетворюючи його на зріджений метан (LFM).

Як це працює: енергонезалежна стійка система передбачає перенесення зібраного гною в криту лагуну або резервуар для гноївки, де метан виловлюється, очищується і перетворюється за допомогою процесорного блоку на кінцевий продукт.

Запатентовані резервуари Bennamann без вентиляції підтримують метан у рідкому стані за температури -162°C, створюючи нове джерело чистої енергії для трактора T7 Methane Power LNG. Крім того, ця технологія дозволяє транспортувати ЗПГ, як і дизельне пальне.

Крім того, знижується рівень шуму трактора під час руху, що робить його ідеальним для роботи на тваринницькій фермі або в міських районах.

Так, об'єднаний досвід і ресурси CNH Industrial та Bennamann дозволяють фермерам у всьому світі повністю інтегрувати цю масштабовану та доступну енергонезалежну систему на своїх фермах. Це також надає нові можливості та потоки доходів для монетизації або перепрофілювання їх відходів. До них належать: виробництво пального за стабільною собівартістю; реалізація надлишків біометану на відкритому ринку; одержання повністю натуральних добрив; перетворення надлишкового метану в електроенергію для експорту в мережу або місцевого використання.

Трактор також має унікальний дизайн з новим кольором Clean Blue. Екстер'єр доповнюють потужні задні світлодіодні ліхтарі з вбудованим фірмовим листом, підсвічуванням на задній стійці і глянсово-чорними колесами зі спеціальними акцентами Clean Blue.

Кабіна має куполоподібний дах на всю довжину для покращення огляду. Інноваційний підлокітник SideWinder TM Ultra, новий збільшений сенсорний екран IntelliView TM 12 і CentreView TM Дисплей з фіксованою маточицею, встановлений на рульовому колесі, робить роботу інтуїтивно зрозумілою, а ергономічні сидіння зі шкіри і алькантари - зручною.

Запатентована активна паливна система з регульованою температурою, розроблена для цього дослідного зразка, включає кріогенний бак з нержавіючої сталі, що відлитий відповідно до дизельних аналогів, максимально збільшуючи простір і ефективно зберігаючи ЗПГ усередині працюючого трактора.

Система має самонесучий вакуумний простір, що ізолює пальне всередині та зменшує товщину бака. Заправка така ж проста, як і у дизельного трактора. У польових умовах активний контроль температури баків забезпечує безперебійну роботу двигуна.

Оснащений новітньою точною технологією New Holland - PLM Intelligence - цей прототип, як і весь виробничий парк New Holland, дозволяє фермеру легко керувати передовими програмами навігації, аналізувати всі польові дані та залишатися на бездротовому зв'язку як з нижнім полем, так і ключовими точками.

Всі нові технології, представлені в T7 Methane Power LNG, були випробувані на різних фермах у різних галузях. Ця прем'єра є першим кроком на шляху до серійного виробництва та комерціалізації першого у світі трактора, щопрацює на ЗПГ, доповнюючи існуючий T6 Methane Power від New Holland та розширюючи портфель альтернативних джерел енергії CNH Industrial.


Источник: AgroTimes
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015