Tiffany показала годинник у стилі ретро-боліду Формули-1

23:11 11.12.2022
Tiffany показала годинник у стилі ретро-боліду Формули-1

Відома ювелірна компанія Tiffany&Co не асоціюється з автомобілями безпосередньо, що не завадило американській фірмі напередодні різдвяних та новорічних свят презентувати новий аксесуар - настільний годинник, стилізований під класичний гоночний автомобіль. Традиційно для продуктів Tiffany&Co ціна вражаюча - за вартість мініатюрної машинки можна придбати повноцінний новий автомобіль, причому далеко не бюджетний.

Фірмова колекція Time for Speed покликана, як заявляють ювеліри, віддати шану швейцарській годинниковій майстерності та гоночним трофеям, які створювали майстри Tiffany&Co. Натхненні гоночними автомобілями 1950-х років, всі годинники виготовлений з алюмінію, пофарбованого автомобільною емаллю кольору Tiffany Blue, а спицьовані колеса з полірованої нержавіючої сталі взуті в справжнісінькі каучукові шини.

Решітка радіатора прикрашена монограмою логотипу Tiffany&Co, а скляний купол над сидінням водія імітує шолом гонщика і одночасно показує складний годинниковий механізм і колесо балансу. На лівому боці автомобіля апертура з матової нержавіючої сталі показує години та хвилини з кроком у п'ять хвилин. «Гоночний» номер «5» натякає на знамениту адресу флагманського магазину Tiffany&Co на П'ятій авеню на Манхеттені.

Час на годиннику можна встановити, обертаючи триспицеве кермо проти годинникової стрілки, тоді як механізм заводу активується, якщо потягнути автомобіль назад на рівній поверхні - аналогічно тому, як заводяться інерційні дитячі іграшки. Важить такий годинник 4,6 кілограма, а вартість двох модифікацій відрізняється кратно.

«Базова» модифікація автомобілів-годин коштуватиме покупцеві 40 тисяч доларів, а флагманське виконання коштуватиме вже 215 тисяч доларів. Різницю в ціні пояснює оздоблення, оскільки дорожча версія декорована дорогоцінним камінням - у центрі кожного колеса встановлено один діамант майстерного ограновування, а кілька рядів діамантів прикрашають безіль годинника та пластину для гравіювання. Заявлено, що годинник буде випущений обмеженим тиражем, але кількість запланованих до виробництва аксесуарів не названа.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015