Класичний Porsche 911 «утопили», щоб перетворити на арт-шедевр

22:26 11.12.2022
Класичний Porsche 911 «утопили», щоб перетворити на арт-шедевр

Автомобілі Porsche часто стають джерелами натхнення для митців, але цього разу польські художники Ада Зелінська та Рафаль Домінік пішли далі і перетворили класичну дводверку 911 на незвичайний арт-об'єкт. Щоправда, для цього машину довелося затопити, укутати водоростями та обростити масою коралів. Щоправда, все це лише майстерна імітація, яка дозволяє безболісно повернути спорткар колекційної цінності у його первозданний вигляд.

Унікальна художня інсталяція, створена для щорічного арт-фестивалю Gdynia Design Days, дозволила її творцям використовувати відомий автомобіль для здійснення проекту. Темою виставки 2022 стали пов'язані з океаном і зміною клімату події - за задумом авторів, машина як би опинилася у водах Балтійського моря, де провела кілька років.

«Ми черпали натхнення у виставці Демієна Херста на Венеціанській бієнале у 2017 році, на якій були представлені стародавні артефакти, вкриті коралами, які явно взяті з океану. Сьогодні люди створюють рифи зі старих автомобілів і кораблів, що затонули, і ми подумали, що було б цікаво використовувати класичний 911 аналогічним чином і показати його прямо біля самого моря», - пояснила Ада Зелінська.

Директор з маркетингу Porsche Poland Марек Своровськи допоміг художникам відшукати Porsche 911T 1973 року, який його власник готував до реставрації.

Але перш ніж опинитися в руках фахівців, машину зазнали творчої переробки. Протягом двох тижнів створювалися штучні коралові структури за допомогою 3D-друку та подрібнених черепашок, які потім закріплювалися на кузові спорткара. Проект «Затонулий роман» демонструвався над гаванню, будучи піднятим на крані, щоб створювати відчуття того, що автомобіль щойно вийняли з-під води.

Після завершення фестивалю автомобіль було позбавлено коралового покриття та повернуто власнику для початку реставраційних робіт. Однак успіх проекту спонукав художників знову співпрацювати з Porsche і запропонувати створити короткометражний фільм, в якому буде представлена історія походження «Рону, що затонув». В результаті з'явилося сюрреалістичне кінематографічне дослідження забороненого кохання між русалками та смертними людьми, між старовинними автомобілями та їх відданими водіями.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015