Представлено перший у Європі комерційний безпілотник для доставки товарів

21:50 11.12.2022
Представлено перший у Європі комерційний безпілотник для доставки товарів

Стартап Loxo представив перший у Європі комерційний безпілотник для доставки «останньої милі». Такі машини з'являться на дорогах Швейцарії вже навесні 2023 року, а потім їх хочуть сертифікувати у Німеччині та Великій Британії. Автономний шатл легко інтегрується в IT-інфраструктуру компанії-ретейлера, пропонує вантажний відсік, що трансформується, і за габаритами ідеального вписується в трафік Старого Світу.

Шатли побудовані на дюралюмінієвій платформі-скейтборді, оснащені чотирма ступичними електромоторами та без підзарядки проїжджають до 110 кілометрів. Кожен безпілотник здатний одночасно доставляти 64 посилки загальною вагою 320 кілограмів. Причому мінімальна навантажувальна висота 40 сантиметрів полегшує доступ до відсіку для людей в інвалідних візках.

Є у розробки Loxo та інші сильні сторони. По-перше, це найшвидший безпілотник у Швейцарії. По-друге, замість сенсорів з частиною, що обертається, машина використовує особливу комбінацію з радара, лідара, сонара, камери і обчислювального алгоритму. Це дає огляд на 360 градусів як самому шатлу, так і оператору, що наглядає за ним.

Відсік безпілотника можна трансформувати під конкретні завдання. Машину оснастять сенсорним дисплеєм та двома кнопками екстреної зупинки, які стануть у пригоді на випадок позаштатної ситуації. Старт продажів заплановано наступного року. Якщо ніхто з конкурентів не поквапиться, Loxo стане першою компанією, яка запустила комерційні вантажні безпілотники не лише у Швейцарії, а й у Європі.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015