Презентовано найшвидший і найдорожчий Ford в історії

21:03 09.12.2022
Презентовано найшвидший і найдорожчий Ford в історії

Опубліковано перші фото Ford GT Mk IV. Трекове купе стане прощальною версією суперкара, який незабаром знімуть із виробництва. Про це повідомляє офіційний сайт Ford.

Новий Ford GT Mk IV 2023 - трибют однойменної моделі, яка виграла знамениту гонку «24 години Ле-Мана» у 1967 році. Усього вручну зберуть лише 67 таких екстремальних купе вартістю $1,7 мільйона - це найдорожче авто за всю історію американської марки.

Суперкар Ford GT серйозно доопрацювали. Потужність турбодвигуна EcoBoost V6 збільшили з 660 до 800 к.с. Подробиці поки не розкривають, але відомо, що збільшений об'єм двигуна (у стандартній версії він дорівнює 3,5 л) та встановлені нові турбіни.

Характеристики Ford GT Mk IV також тримають у секреті, але відомо, що він стане найшвидшою моделлю бренду. Розгін до 100 км/год займе менше 3 секунд, а максимальна швидкість перевищить 350 км/год.

Автомобіль довший за стандартний Ford GT і отримав повністю нову адаптивну підвіску. Крім того, для нього розробили аеродинамічний пакет із обважуванням та великим заднім антикрилом та змінили дизайн передньої частини.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015