У Німеччині розробили водневі установки для комерційних фургонів

01:01 04.12.2022
У Німеччині розробили водневі установки для комерційних фургонів

ABT Sportsline GmbH, яка спеціалізується на тюнінгу автомобілів концерну Volkswagen AG, починає виробництво власних водневих силових установок. За цей напрямок відповідає підрозділ Abt e-Line GmbH, який понад десять років займається електрифікацією. Найпомітнішим його досягненням був гібридний універсал Audi RS6-E, представлений у 2018 році.

Зараз Abt e-Line GmbH займається дрібносерійним виробництвом електричних версій Volkswagen Transporter 6.1 та Caddy. Але у найближчі роки компанія може втратити це джерело доходу, оскільки Volkswagen сам випускатиме електричні моделі.

Діючи на випередження, Abt зайнялася водневими силовими установками й лише за три роки створила демо-зразок. У вересні 2022 року він був представлений на виставці IAA у Ганновері, а зараз прес-служба компанії оголосила про готовність до серійного виробництва.

Технічні характеристики свого агрегату Abt не озвучує, але обіцяє пробіг між заправками у 800 км. Не виключено, що компанія збиратиме свою установку з компонентів Bosch, яка теж брала участь у її розробці. У демо-зразка всі ключові вузли були від Bosch, а за їхню інтеграцію в автомобіль відповідала Abt. На виставці у Ганновері це був фургон із запасом ходу 540 км та часом заправки воднем 6 хвилин.

За попередньою інформацією, водневими силовими агрегатами Abt укомплектують водневі версії комерційних електричних фургонів Volkswagen e-Crafter/MAN eTGE. Запас ходу цих електрофургонів становить лише 115 км, що дуже мало як для сучасних електромобілів.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015