У Польщі зросла кількість ДТП з пішоходами

19:42 03.12.2022
У Польщі зросла кількість ДТП з пішоходами

Торік у Польщі набули чинності зміни до правил дорожнього руху, які надали пішоходам пріоритет на дорогах. Втім, як показала практика, це не принесло позитивних результатів. Кількість пішоходів, які потрапляють у ДТП не тільки не зменшилася, а й зросла. І частково на статистику вплинули українські біженці.

У зв'язку зі змінами у правилах дорожнього руху, які набули чинності півтора року тому, польським водіям доводиться бути особливо уважними на пішохідних переходах. Якщо вони не пропустять особу, яка має намір перейти дорогу, їм загрожує штраф у розмірі 1500 злотих, інформує Rzeczpospolita.

Від початку року у Польщі трапилося 3746 ДТП за участю пішоходів. Це на 248 більше, ніж за аналогічний період минулого року. 356 пішоходів загинули. Це лише на 17 менше, ніж рік тому, повідомляє Rzeczpospolita.

Варто зазначити, що у містах кожна 14-та ДТП, де постраждав пішохід, закінчилася його смертю. За межами населеного пункту кожна третя ситуація призвела до смерті потерпілого. Загалом з початку року за містами у 337 ДТП загинули 118 пішоходів. На «зебрах» цьогоріч вбито 113 людей. Це на 14 більше, ніж рік тому.

Найбільше пішоходів загинуло в Сілезії - 42, у Мазовецькому воєводстві - 37 (плюс 22 смертальні жертви у Варшаві), у Лодзькому воєводстві - 36. Найменше - чотири пішоходи - загинули в Опольському воєводстві.

Правоохоронці неофіційно кажуть, що на кількість ДТП з пішоходами впливає наплив біженців до Польщі. Багато постраждалих були українцями за національністю. Тому правоохоронці запустили україномовну інформаційну кампанію про носіння світловідбивачів на одязі.


Источник: Ukrayina.Pl
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015