Scania випускає «зелен» облігації для фінансування розвитку електромобілів

02:18 25.11.2022
Scania випускає «зелен» облігації для фінансування розвитку електромобілів

Щоб підтримати свої постійні інвестиції в електрифікацію, Scania випустила ще одну зелену облігацію, цього разу на загальну суму 3 мільярди шведських крон (273,6 млн. євро). Виручені кошти буде використано для додаткових інвестицій у розробку акумуляторних електромобілів.

У 2020 році Scania стала першим виробником комерційних великовантажних автомобілів, які отримали схвалення випуску зелених облігацій. При цьому доходи від її першої облігації були інвестовані в завод із виробництва акумуляторів компанії та розробку акумуляторних електромобілів.

Близько 20 скандинавських банків, страхових компаній та менеджерів пенсійних фондів взяли участь у торгах з нових зелених облігацій Scania. Доходи спрямовуються на проекти, які вплинуть на скорочення викидів CO2, і фінансуватимуть безперервні дослідження та розробки Scania в галузі акумуляторних електромобілів.

«Розвиток, який ми спостерігаємо, коли фінансова спільнота бере участь у переході до сталого транспорту, обнадіює. Ми вважаємо, що інтерес до «зелених» інвестицій, необхідних для поетапної відмови від викопного палива у світі, продовжуватиме зростати», - каже фінансовий директор Scania Йонас Рікберг.

Світ перебуває у розпалі енергетичної кризи, але довгострокові інвестиції в електрифікацію зарядної інфраструктури залишаються життєво важливими, оскільки у майбутньому великі обсяги акумуляторних електромобілів дозволять створити транспорт без використання палива.

«Потреба інвестицій для забезпечення переходу до транспорту без викопного палива величезна. Ми будемо використовувати «зелені» облігації для постійних інвестицій в електрифікацію, оскільки очікується, що 2030 року акумуляторні електромобілі становитимуть половину наших продажів», - пояснює Рікберг.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015