На новому заводі в Казахстані будуть збирати Changan, Chery та Haval

05:00 18.11.2022
На новому заводі в Казахстані будуть збирати Changan, Chery та Haval

Компанія Astana Motors розпочала будівництво мультибрендового автомобільного заводу в Казахстані - в офіційній церемонії взяв участь президент Касим-Жомарт Токаєв. Він ознайомився з масштабним макетом майбутнього підприємства та з паспортом проекту складального майданчика. На новому заводі буде налагоджено виробництво автомобілів трьох китайських марок, Changan, Chery та Haval, складання вестиметься за ліцензійними угодами. Вже відомо, які моделі сходитимуть із конвеєра.

Новий завод Astana Motors буде орієнтований в основному на експорт - 60% автомобілів планується постачати до інших країн. Там будуть збирати 10 моделей, а саме Chery Tiggo 2 Pro, Tiggo 4 Pro та Tiggo 7 Pro; Haval Jolion, Н6 та M6 Plus; а також Changan CS35, CS55 та CS75.

Як повідомляє прес-служба Президента Казахстану, завод добудують до 4 кварталу 2024 року. На площі понад 100 тисяч квадратних метрів випускатимуть автомобілі дрібновузловим методом, причому для кожної з трьох марок планують побудувати окремий цех зварювання та збирання. Виробничі потужності нового підприємства становитимуть понад 90 тисяч машин на рік, а штат налічуватиме 2,2 тисячі осіб.

«Цього року під час візиту голови КНР пана Сі Цзіньпіна до Казахстану під час переговорів ми обговорили, зокрема, і цей проект, - розповів Токаєв. - І сьогодні ми бачимо результат - розпочалося його здійснення».


Источник: Auto-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015