Donkervoort назвав дату презентації суперкара F22

00:37 15.11.2022
Donkervoort назвав дату презентації суперкара F22

Нідерландська компанія Donkervoort, заснована Йоопом Донкервоортом, зробила собі ім'я на створенні легких та потужних спортивних автомобілів за мотивами класичної моделі Lotus Seven. В кінці 2022 року компанія представить новий автомобіль F22, названий на честь американського багатоцільового винищувача п'ятого покоління Lockheed Martin F-22 Raptor. Перспективний Donkervoort F22 заповнить порожнечу після зняття з виробництва моделі Donkervoort D8.

Судячи з опублікованих тизерів, суперкар збереже фірмові окремо стоячі колеса із закріпленими на них крилами, а ось дизайн кузова буде виконаний у футуристичному стилі. Очікується, що F22 також отримає жорсткий дах, що можна зняти, тоді як всі попередні автомобілі марки мали м'який верх.

Більш розкішним та комфортним також має стати й інтер'єр. Незважаючи на більш високу жорсткість кузова, новинка має стати «найлегшим дорожнім суперкаром у світі» і важити «значно менше» 800 кілограмів. Також автомобіль отримає 2,5-літровий 5-циліндровий турбомотор Audi та нову механічну коробку передач з функцією синхронізації обертів при перемиканні.

Прем'єра Donkervoort F22 відбудеться 10 грудня у штаб-квартирі марки у нідерландському Лелістаді. Тоді ж будуть розкриті технічні подробиці та дані про кількість запланованих до виробництва суперкарів та їхню вартість.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015