Скільки коштували авторинку віялові відключення електроенергії

18:11 10.11.2022
Скільки коштували авторинку віялові відключення електроенергії

Продажі нових автомобілів останні місяці стабілізувалися на новий відмітці - трохи більше 3 тис одиниць на місяць. Імпорт вживаних авто, післі відміни нульового розмитнення, також стабілізувався на новій позначці - близько 10 тис авто на місяць. А от що відбувається з внутрішнім ринком вживаних авто? Цього разу AUTO-Consulting дослідив за підсумками 10 місяців 2022 року три складові авторинку, бо вони досить сильно впливають одна на одну. 

Якщо подивитися на графік, можна побачити, що ще у вересні 2022 року активність на внутрішньому ринку майже подолала відмітку 70 тис. авто/місяць. Це був найкращій результат у цьому році, але він майже на 10 тис. авто менший, ніж рік тому.

Проте вже у жовтні був зафіксований істотний спад оборуток на внутрішньому ринку і своїх покупців знайшли вже 60 тис авто. Так, падіння фіксували і на ринку нових авто, і у сегменті «свіжого» імпорту, але воно не було таким суттєвим і обмежилось (поки що) декільками процентами).

На внутрішньому ринку тренд більш потужний. Тобто маємо комплексну реакцію ринку на падіння економічної активності, в наслідок потужних обстрілів енергетичних об'єктів у країні, та як підсумок, перебоїв з енергопостачанням.

Отже, якщо підсумувати втрати по усім трьом складовим авторинку, то взагалі авторинок тільки за жовтень недорахувався 9,5 тис авто. Це - величезна цифра втрат. І більшість цих втрат приходиться саме на ринок внутрішніх перепродажів.

Зниження ринку у жовтні - це поганий симптом, бо якщо ми подивимся на графік, то авторинок раніше відновлювався, а зараз цей тренд перервався.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015