Акціонер компанії Tesla намагається відсудити у Ілона Маска $56 млрд

01:48 10.11.2022
Акціонер компанії Tesla намагається відсудити у Ілона Маска $56 млрд

На Ілона Маска, поглиненого вирішенням проблем Twitter, подали до суду з метою визнати незаконною виплату йому заробітної плати у Tesla у розмірі $56 млрд. За версією одного з акціонерів автовиробника, особиста присутність Маска на робочому місці в Tesla не потрібна, але при цьому він продовжує отримувати зарплату, а отже, незаконно збагачується.

Акціонер Tesla Річард Торнетта намагається розірвати укладену у 2018 році з Маском угоду щодо зарплати глави компанії - за версією акціонера, Маску поставлено надто легку мету. Керівництво Tesla у відповідь заявило, що дії глави компанії призвели до 10-кратного зростання її вартості. Слухання відкриються 14 листопада, розгляд доручено судді Канцелярського суду штату Делавер Кетлін Маккормік - вона ж займалася справою Маска та Twitter.

Крім зайнятості в Tesla, Ілон Маск є засновником і головою космічної компанії SpaceX, співзасновником розробника нейроінтерфейсів Neuralink, Boring Company, що бурить тунелі і лабораторії штучного інтелекту OpenAI. З недавніх пір Маск також є власником та головою Twitter. За версією позивачів, Маск приділяє Tesla недостатньо часу, присутні на підприємстві менше за встановлене, а керівництво компанії наполягає, що завдання Маска - не з'являтися на робоче місце у встановлений час, а забезпечувати компанії зростання. Згідно з договором, після досягнення чергової мети глава компанії може набувати 1% її акцій з великою знижкою або не отримує нічого, якщо мети не досягнуто. На даний момент Маск досяг 11 з 12 цілей, а виплати йому перевищили $50 млрд.

У ході слухань сторона позивача, припустили в Reuters, дотримуватиметься позиції, що схема оплати праці глави Tesla була розроблена та затверджена особами, які йому зобов'язані, а акціонерів при цьому не повідомили про те, якою була ймовірність перших виплат на основі внутрішніх прогнозів.


Источник: AMPERCAR
Фото: REUTERS
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015